Bug Request Details

Stuck on Start Screen

I've downloaded Project Felix, app starts and I get the introduction panel, as shown in image. The preview video works, the two options; "create a new project" and "start a guided tour" do not open. When either option is selected, the black triangular pointer with blue loading circle appears but program seems to get stuff at that point.

81 votes
Sign in Sign in with Adobe ID
Signed in as (Sign out)

We’ll send you updates on this idea

Nore shared this idea  ·   ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

We’ve resolved some past issues of some users not being able to use Dimension, however there is a known issue still remaining.

Video cards that do not support a specific instruction set (AVX/AVX2) will not be able to run Dimension. This is primarily video cards from early 2012 or earlier.

At this time our System Requirements checker is unable to ‘catch’ this and leads to the application crashing on the Start Screen when the New Document or Get Started buttons are clicked.

At this time we are unable to fix this issue or catch to throw an error. We are continuing investigation on this.

243 comments

Sign in Sign in with Adobe ID
Signed in as (Sign out)
Submitting...
  • Diego Carneiro commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    My current video card is GeForce Nvidia GTX 1060. That Graphic Card supports the AVX/avx2.
    Model Name: Mac Pro
    Model Identifier: MacPro5,1
    Processor Name: Quad-Core Intel Xeon
    Processor Speed: 3,2 GHz
    Chipset Model: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
    Type: GPU
    Bus: PCIe
    Slot: Slot-2
    PCIe Lane Width: x16
    VRAM (Dynamic, Max): 6143 MB
    Number of Processors: 1
    Total Number of Cores: 4
    L2 Cache (per Core): 256 KB
    L3 Cache: 8 MB
    Memory: 16 GB

  • Sue T commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    Model Name: Mac Pro
    Model Identifier: MacPro5,1
    Processor Name: Quad-Core Intel Xeon
    Processor Speed: 3.2 GHz
    Number of Processors: 1
    Total Number of Cores: 4
    L2 Cache (per Core): 256 KB
    L3 Cache: 8 MB
    Memory: 32 GB
    Boot ROM Version: 138.0.0.0.0
    SMC Version (system): 1.39f11
    SMC Version (processor tray): 1.39f11

    Stuck at launch on loading applications. : (

    Um.... think I'm going to pull the trigger and buy Fusion 360.

  • Clay Worley commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    I had an Adobe Technician go on my computer to try and get the main viewing window to show the 3d images but after an hour he gage up. I have more that enough memory and gigs space but nothing works. The sad part is I use other 3D Sofware like ZBrush, Blender, Keyshot DAZ 3D and more and nevera problem. So I ask you Adobe! what's the problem with DIMENSION?

  • Jonathas commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    I try to place an object into the scene, it just gets stuck at the loading screen.

    The system requirements says I have more than needed. but still I'm stucked. it's keeps laoding after inserting anything into the work area.

  • Anonymous commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    Still stuck on start screen "Loading Application...".
    Mac Pro (Mid 2012)
    PROCESSOR: 3,33 GHz 6-Core Intel Xeon
    RAM: 24 Gb of DDR3 RAM at 1333Mhz
    GRAPHICS: ATI Radeon HD 5770 1024 MB

  • Branando Jones commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    I try to place an object into the scene, it just gets stuck at the loading screen. Also, my viewport is just grey and white squares.

    WIndows 10 home
    AMD A4-5000 @ 1.5ghz quad core
    8gb of DDR3 RAM
    AMD Radeon HD graphics

  • levina commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    I cant see my background image or any models or kits placed; it appears as a grid screen instead.

    windows 10 home 1607
    os build 14393.1480
    intel(R) core (TM) i3-4030U CPU @ 1.90GHz 1.90 GHz
    64-bit operating system, x64-based processor

  • Forrest Hodges commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    Windows 10, 12gb RAM, 1TB HDD, Intel i3-5020U Application does not open. I get a spinning cursor but then it goes away and no application opens

  • vanessa commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    i can get into program, and start a new project. Unfortunatley the minute i start to drag and load a model, the model goes into loading and never appears. It will sit on loading model for days with no solution !

    windows 10 home version 1703
    OS buid 15063.296
    intel(r) core(TM) i5 CPU 650@ 3.20 GHz
    12 GB RAM
    64-bit operating system, x64 based processor

  • Anonymous commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    Nothing happen if i wanna start Felix app. Try to reinstall, but nothing help. And ideas?

  • Baris commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    System info: macOS Sierra Version 10.12.4
    Processor: 2.66 GHz Quad-Core Intel Xeon
    Memory: 16GB 1067 MHz DDR3
    Startup Disk: macOS
    Graphics: NVIDIA GeForce GT 120 512 MB

  • Rachel commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    System info: macOS Sierra Version 10.12.3
    Processor: 3.06 GHz Intel Core 2 Duo
    Memory: 16GB 1067 MHz DDR3
    Startup Disk: Machintosh HD
    Graphics: NVIDIA GeForce 9400 256MB

    Thanks,
    Rachel

  • Brian Gfroehrer commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    System info
    OSX El Capitan
    Version: 10.11.4
    Processor: 3.33GHz 6-Core Intel Xeon
    Memory: 16 GB 1333 MHz DDR3 ECC
    Startup Disk: Macintosh HD
    Graphics: ATI Radeon HD 5770 1024MB

    Thanks!

  • jprada commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    System Info
    - Project Felix Version: The last one, downloaded today (May 10) I don't know the versión because I can't open Felix, Doesn't Works.
    - OS/Version: macOS Sierra V.10.12.4
    - Processor: Mac Pro (Mid 2012) 3,2 GHz Quad-Core Intel Xeon.
    - Memory/RAM: 16 GB 1066 MHz DDR3 ECC
    - Graphics Card/VRAM: ATI Radeon HD 5770 1024MB

  • Jean Blier commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    Yosemite 10.10.4
    Mac Pro mid-2012
    16 Go
    Radeon 5770 1024

    Crashed after start up screen
    Bad_alloc_>() + 35

  • Neil G commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    I don't even get to the start up screen. A bouncing 'Fe' app in my Dock and then nothing...

    Mac OS 10.11.6
    4 GHz Intel Core i7
    32 GB 1867 MHz DDR3
    AMD Radeon R9 M395X 4096 MB

  • Rob commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    May 7 2017, same thing for this Mac user. Nothing past the startup screen.
    10.12. 4

← Previous 1 3 4 5 12 13

Feedback and Knowledge Base